• Cancel
    Filter
Filter

33:Online Karma Eserler Müzayedesi

-Müzayedemizde yer alan tabloların ekspertizi, Ressam ve Sanat Danışmanı Sn. Agop EGOYAN tarafından yapılmıştır.

-Müzayedemizde yayınlanan eserlerin tümü Havza Sanat Galerisinde teşhir edilmektedir. Eserleri galerimizi ziyaret ederek görebilirsiniz. Alıcılar tüm eserlerin "HALİYLE" satışa sunulduğunu ve pey vereceği eseri öncesinde yeterince kontrol ettiğini taahhüt eder.

-Müzayedemiz 26 Ocak Cuma günü saat 21:02'den itibaren canlı olarak yayınlanacaktır. Her lotun ekranda kalma süresi 20 saniyedir. Lotlar sıra ile satışa çıkacak ve süresi boyunca teklif gelmesi halinde her lot 20 saniye daha uzayacaktır.

-Müzayede alıcı komisyonu %15'dir.

-Ödemeler 7 iş günü içerisinde alınacaktır.

- İlgilendiğiniz eserleri aşağıdaki telefon numaralarımızdan randevu alarak galerimizde inceleyebilirsiniz.

+905327601741

Lot: 3 » Resim

Fikret KOLVERDİ (1920 - 1990)

SOKAK - İÇ ÖLÇÜ 75x60 cm DIŞ ÖLÇÜ 90x75 cm - TUVAL ÜZERİ YAĞLI BOYA - 1980 - İmzalı

Ressam Fikret Kolverdi 1920 yılında İstanbul'da doğdu. 1940 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Birinci Dünya Savaşında sağ kolunu yitiren babası (soyadı da buradan geliyordu) suluboya resimler yapıyordu. Babasının bu yeteneğini miras alan. Fikret'in yağlı boya ile tanışması lisenin atölye çalışmalarına katılmakla oldu. Liseden sonra İstanbul Edebiyat Fakültesi Romanoloji (şimdiki adıyla Fransız Filolojisi) Bölümünü bitirdi. O yıllarda Fransız Konsolosluğu'nda ve Galatasaray Lisesi'nde açılan sergileri izleyerek resim çalışmalarını sürdürdü. 1949 yılında askerlik görevi için gittiği Ankara'ya yerleşti. Türk Dili Dergisine sanatla ilgili çeviriler yapıyor ve o yıllarda kurulan Helikon Sanat Derneği'nin resim derslerini izliyordu. Ressam Cemal Bingöl ve ağabeyi Elderoğlu ile çalıştı bu dernekte. Ayrıca yakından tanıdığı ressam Vecih Bereketoğlu'ndan da çok şeyler öğrendi. 1963 yılında yine İstanbul'a döndü. Paris ve Avrupa'nın önemli müzelerinde geçen günlerinin onun resim anlayışında büyük etkileri oldu. 1960-1965 arasında önce soyut çalışmalarla başlayan Kolverdi daha sonra İstanbul'un gezici pazarlarıyla somuta döndü. Eski evler ve sokaklar tutkusu başladı. Yanıp, yıkılıp gidiyorlar, bir belge olarak kalsın kuşkusuyla değil, bu sokakların İstanbul'a özgü romantizmi, kokusu ve havasını vermek için çalıştı. Ressam Fikret Kolverdi 14 Kasım 1990'da İstanbul'da öldü.

Details
Lot: 17 » Resim

Ali DÜZGÜN

KÖYDEN GÖÇ - İÇ ÖLÇÜ 25x25 cm DIŞ ÖLÇÜ 35x35 cm - TUVAL ÜZERİ YAĞLI BOYA - İmzalı Ali Düzgün
1977 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. Aynı bölümde 1980 yılında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Ankara'da çeşitli orta dereceli okul ve liselerde resim öğretmenliği yaptıktan sonra, 1987 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitim Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı ve aynı yıl Resim-İş Eğitimi Bölümü'ne öğretim görevlisi olarak atandı. Sanatta Yeterlik derecesi alarak 1990 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

1994-2002 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca, 1995-1998 yılları arasında aynı üniversitenin Eğitim Fakültesi'nde Dekan Yardımcısı olarak çalıştı. Bugüne kadar 32 kişisel resim sergisi açmış ve 100'den fazla karma resim sergisine katılmıştır.

Eserleri Kültür Bakanlığı başta olmak üzere yurt içinde ve yurtdışında birçok resmi ve özel koleksiyonda bulunmaktadır. GESAM (Güzel Sanatlar Atölyesi Müdürleri) yönetim kurulunda görev almıştır. Çeşitli ödüller ve mansiyonlar almış olan sanatçı, halen Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bölümü Mesleki Resim Anabilim Dalı'nda Yardımcı Doçent olarak sanat çalışmalarına devam etmektedir.

Details
Lot: 18 » Resim

Muzaffer AKYOL (2 resim)

FİGÜRATİF KOMPOZİSYON - İÇ ÖLÇÜ 35x24 cm DIŞ ÖLÇÜ 45x34 cm - KAĞIT ÜZERİ KARIŞIK TEKNİK - İmzalı Muzaffer Akyol
Aslen Trabzonlu olup, 1945 yılında Nuriye Hanım'ın 12 çocuğundan biri olarak dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlarda ailesiyle birlikte Trabzon'da büyümüş ve resim tutkusuyla genç yaşlarda tanışmıştır.

Çocukluğunda çevresinde gördükleri ve fark ettikleri, onun entelektüel merakını beslemiştir. Özellikle dedesiyle cami ziyaretleri, gördüğü çizimler ve süslemeler, onun resme olan ilgisini artıran ilk etkenlerden olmuştur. Bu etkilerle eve döndüğünde, çeşitli malzemeler kullanarak gördüklerini taklit etmeye çalışmıştır.

Resme olan tutkusu, hayatının ilerleyen dönemlerinde aldığı kararları etkilemiştir. İlkokuldan sonra öğretmen lisesine devam etmiş, ancak resim yapma tutkusu hiç dinmemiştir. Bu tutku onu, Trabzon'un köylerinden İstanbul'a taşımıştır. 1968 yılında, 23 yaşında iken Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin Yüksek Resim bölümüne kaydolmuş ve sanat yolculuğuna resmi eğitimle devam etmiştir.

Akademik yaşamında, çeşitli atölyelerde zaman geçirmiştir. Diğer öğrencilerin tek bir atölyede eğitim almasına karşın, kendisi farklı bakış açıları kazanmak amacıyla değişik biçimler, teknikler ve görüşler arayışına girmiştir. Bu çok yönlü bakış açısı, ilerleyen yıllarda kendi özgünlüğünü bulmasına yardımcı olmuştur. Farklı dinamikleri deneyimleyerek kendisine geniş bir perspektif kazandırmış ve bu farklı unsurları kendi iç dünyasında yeni formlara dönüştürmüştür.

Details
previous
Go to Page: / 6
next